Huis van het Kind

Sinds 2018 heeft Nijlen een gesubsidieerd en erkend Huis van het Kind. Tot op heden bestond het aanbod voor kinderen, jongeren, (groot-)ouders en eventuele andere opvoedingsverantwoordelijken, voornamelijk uit het digitale informatie-aanbod op de website huisvanhetkindnijlen.be. Aanvullend werden een aantal pop-upactiviteiten georganiseerd.

Na de opening van het buurtpunt komt hierin verandering.

  • Met de fietsbieb, en later ook de spelotheek en het ontmoetingsmoment voor ouders van pasgeboren kinderen, creëert het Huis van het Kind een laagdrempelig activiteitenaanbod op maat van onze gezinnen.
  • We stimuleren ontmoeting tussen andere ouders en kinderen.
  • Huis van het Kind Nijlen zal dankzij de fysieke locatie beter herkenbaar zijn voor mensen met een hulp- of ondersteuningsvraag.

Het huis van het Kind heeft een aanbod voor alle gezinnen, maar met bijzondere aandacht voor kwetsbare gezinnen.

Ook professionelen kunnen zich richten tot het Huis van het Kind Nijlen.

Afspraken kunnen ook nu al gemaakt worden via het contactformulier op de website huisvanhetkindnijlen.be.

Lokaal bestuur Nijlen, als organisator van het Huis van het Kind Nijlen, is de motor van een breed samenwerkingsverband bestaande uit verschillende lokale diensten en organisaties, scholen, hulp- en zorgverleners,… die dagelijks met onze doelgroep in contact komen.

De partners van het samenwerkingsverband brengen lokale noden onder de aandacht en werken mee in werkgroepen aan nieuwe projecten.  Wil je meer weten over het samenwerkingsverband?  Neem een kijkje op de website:

https://www.huisvanhetkindnijlen.be/over-ons/

Heb je een vraag over het Huis van het Kind?

Neem dan contact op met Annelies Nijs of Jeltse Van Looy op 03/410.02.11 of via https://www.huisvanhetkindnijlen.be/contact/.