Wat wil jij samen met de gemeente Nijlen realiseren?

Stimuleer lokale handelaars in het centrum, niet op invalswegen. Bredere voetpaden in plaats van parking, echte fietspaden

Reacties
 • Postbus G

  ongeveer 4 maanden geleden

  In het beleid van de komende jaren wordt wel volop ingezet op versterking van de dorpskernen. Onder andere op economisch vlak. Daarnaast willen we als gemeente op de langere termijn meewerken aan een gehele herinrichting van de doortochten van Kessel en Nijlen en daarbij zeker voor de voet- en fietspaden willen gaan. Wensbeelden zijn al in BeeldKwaliteitsPlan opgenomen. De afgelopen jaren hebben we werk gemaakt van een detailhandelstudie en op basis hiervan hebben we Colruyt en Lidl geweigerd om nog een winkel te voorzien op ons grondgebied. We stimuleren dus eerder kleinere ondernemers dan grotere spelers om zich in Nijlen, in de kern, te vestigen. Ook voor de kern hebben we een RUP Kern uitgewerkt waarin staat wat wel en niet mag gebeuren in onze dorpskernen. Zoals u ook elders kan lezen worden de pleinen, die nu enkel parking zijn, aangepakt. Het centrum van onze beide dorpskernen Nijlen en Kessel wordt doorkruist door een gewestweg (N13). De gemeente mag hier zelf geen infrastructurele ingrepen doen gezien AWV. AWV beheert heel veel gewestwegen en streeft naar een uniform beeld van gewestwegen over heel Vlaanderen. Wegens de beperkte ruimte die er is en de maatstaven die zij hanteren om al dan niet een fietspad of fietssuggestiestrook aan te leggen is dit momenteel niet mogelijk binnen het bestaand wegbeeld. Een voetpad dient immers minimaal 1.5m breed te zijn volgens het voetgangersvademecum en een fietssuggestiestrook is volgens het nieuwe fietsvademecum.

  • Rene B

   ongeveer 1 maand geleden

   Parking is essentiëel voor handelaars, ook voor die van het centrum. Zonder parking blijven de mensen weg, zie centrum Lier, en krijg je leegstand in de handelspanden. August Hermansplein is een zege voor de lokale handel. Aan de kerk in Kessel zijn er te weinig parkeerplaatsen waardoor men elders gaat winkelen.