Wat wil jij samen met de gemeente Nijlen realiseren?

Op de Bouwelsesteenweg mag je na bebouwde kom 70 km/u rijden, ter hoogte van Aldi wordt dat terug 50 om daarna terug over te gaan naar 70. Kan men geen zone 50 maken tot waar men 70 mag rijden?

Veiligheid. Als men continue 50 rijdt lijkt het me veiliger en zullen de bestuurders de max. snelheid gemakkelijker respecteren.

voorleggen aan dienst mobiliteit

deelnemen aan infoavonden rond mobiliteit en veiligheid in het verkeer

Reacties
 • Postbus G

  ongeveer 1 jaar geleden

  Bedankt voor je opmerking, dit is een correcte vaststelling waar wij ons graag bij aansluiten. Het lokaal bestuur is momenteel bezig met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan waarbij ook alle snelheidsregimes opnieuw zullen bekeken worden. Echter is de N13 (Bouwelsesteenweg) een gewestweg. Dit wil zeggen dat deze niet beheerd wordt door de gemeente maar door AWV (Agentschap Wegen en Verkeer). Zij beheren alle grote verbindingswegen (N-wegen) op Vlaams niveau en bepalen dus bovenlokaal de snelheidsregimes en de inrichting van deze wegen. Het lokaal bestuur gaat wel op regelmatige basis in gesprek met AWV waarbij we onder andere de snelheidsregimes, de oversteekplaatsen, staat van het wegdek en de fietspaden,… bespreken. Wanneer het mobiliteitplan klaar is, zal dit een strategisch beleidsdocument zijn waarmee we ook bij AWV hopen sterker te staan in onze vragen om snelheidsregimes op bepaalde locaties aan te passen. Zeker gezien deze gewestweg gecategoriseerd staat als een type 2 waarbij er voorrang gegeven wordt aan openbaar vervoer en fietsverkeer. Dit zal dus nog niet voor meteen realiseerbaar zijn, maar we nemen het zeker mee.

  • Janneke B

   ongeveer 1 jaar geleden

   Mee eens! Van centrum tot Aldi 50km maken. Kruispunt bij Bellens is ook heel gevaarlijk door het harde rijden

   • Postbus G

    ongeveer 1 jaar geleden

    De Bouwelsesteenweg is een onderdeel van de N13. Dit is een gewestweg en valt onder AWV (Agentschap Wegen en Verkeer). De snelheidszoneringen worden sowieso herbekeken in het kader van het nieuwe mobiliteitsplan. Daarna zal dit voorgelegd worden aan AWV.