Stap mee naar onze nieuwe mobiliteit!

Maak van de Oude en Nieuwe Bevelsesteenweg eenrichtingsstraten met strook voor zwakke weggebruikers

- De Oude Bevelsesteenweg (OBstwg) is net breed genoeg om 2 auto’s te laten kruisen. Dat betekent dat er op dat moment geen ruimte is voor zwakke weggebruikers. Levensgevaarlijk. Grote groepen wielertoeristen gebruiken de OBstwg, vooral tijdens het weekend. Veel fietsers kiezen voor hun woon-werkverplaatsing alsook scholieren, de OBstwg. - De OBstwg is bochtig. Dat betekent dat je vaak geen zicht hebt op tegenliggers bij het kruisen noch het voorbijsteken, laat staan fietsers/voetgangers. Levensgevaarlijk, zeker als er te snel wordt gereden. - De OBstw en de NBstw herbergen allebei instituten voor kwetsbare mensen: De Regenboog en Iona. Eenrichtingstraten zijn overzichtelijker en maken fiets/wandelstroken mogelijk. Voor die doelgroep is leren in de praktijk erg belangrijk. Het is nu een probleem om met een groepje op stap te gaan, te gaan wandelen, naar de winkel te gaan enz. in de OBstwg, ook met fluo hesjes, levensgevaarlijk.
Reacties
 • Joeri DB

  ongeveer 2 weken geleden

  Beide straten enkelrichting maken lijkt mij een slecht idee. Dit veroorzaakt extra milieuvervuilende km'ers en bijzonder veel frustratie voor de mensen die in deze 2 straten wonen. Waarom niet focussen op een fietspad/wandel/voetpad op een aparte bedding op de Oude Bevelsesteenweg ? Het plaatsaanbod is er in ieder geval.

  • Guy H

   ongeveer 1 week geleden

   Maak de mensen het anders nog moeilijker met enkelrichtingen en knippen. Men weet nu nog niet hoe op plaats van bestemming te geraken.

  • Mieke VP

   ongeveer 2 weken geleden

   Dit is een reactie van een autobestuurder. De bedoeling is om het autoverkeer voor kleine afstanden te ontmoedigen. Nu wordt het fietsen en wandelen ontmoedigd. In het voorstel kunnen de zwakke weggebruikers zich wel op een veilige manier in beide richtingen verplaatsen. De Oude Bvelsesteenweg heeft zelfs geen moordstrook. Het is een grote moordstrook. Doordat er 2 verbindingswegen zijn tussen de Oude en de Nieuwe Bevelsesteenweg valt dat omrijden best mee. Bovendien is er niet overal plaats voor een voetpad/fietspad. Ik vermoed dat dat er anders al lang zou geweest zijn.