Wat wil jij samen met de gemeente Nijlen realiseren?

In de Nieuwstraat rijdt geregeld zwaar verkeer door, terwijl ik juist vind dat er met een school in de straat, deze groener moet worden dus ik ijver voor een groene oase van rust. Nijlen is goed bezig maar het groene aspect wordt vergeten

Omdat er meer en meer groen verdwijnt in het straatbeeld, wil ik graag dat onze straat een groene straat wordt. Zwaar verkeer wordt gemeden, auto's zijn te gast en fietsers de koning!

Zelf proberen mijn man en ik zoveel mogelijk de fiets te nemen en ook veel groen in onze voortuin.

Bespreken hoe we dit SAMEN kunnen realiseren

De buren kunnen bijvoorbeeld ook meer groen in het straat brengen door middel van planten en/of bomen

Reacties
 • Postbus G

  ongeveer 1 maand geleden

  Bedankt voor je idee! De gemeente Nijlen doet op vlak van ruimtelijke ordening veel moeite om te ‘ontharden’ waar mogelijk om zo meer groen in het algemeen straatbeeld te brengen. De testopstelling aan de basisschool Bisterveld was ook een eerste stap om het verkeer trager en veiliger te doen verlopen en fietsers meer plaats te geven. We zijn ook bezig met een studiebureau om een nieuw mobiliteitsplan op te stellen. Hierbij zal bekeken worden of er eventueel een beperking voor zwaar verkeer of een wijziging van de circulatie (rijrichting) zal ingevoerd worden. Dit wordt echter wel bekeken in het grote geheel om er zeker van te zijn dat er geen problemen verschuiven naar omliggende straten.

  • Anne-Mie B

   ongeveer 1 maand geleden

   Ik ben er van overtuigd dat Nijlen hier veel aan doet. Maar jammer genoeg, verdwijnt er meer groen in Kessel. Ik denk dat dit nog beter kan. IVM het verkeer in onze straat denk ik dat er nog wel wat verbetering mogelijk is. Dat zullen jullie ook wel kunnen zien aan de cijfers van het toestel dat de snelheid meet hier. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat hier werk van gemaakt word. Ik hou soms lijn hart vast als ik zie hoe snel ze hier rijden. Niet enkel een opstelling maar ook doorgedreven controle lijkt me aan de orde. Ik kan hier eindeloos over doorgaan maar deze heb ik ook al doorgegeven aan de burgemeester en aan Bert. Hopelijk kan er snel iets veranderd worden. Ik heb zelf al een bijna ongeluk zien gebeuren, dit is op het nippertje vermeden kunnen worden maar de ene auto reed 81 door de straat!!!

 • Jo V

  ongeveer 9 maanden geleden

  Het zwaar verkeer zou in deze straat moeten kunnen geweerd worden zodat het voor iedereen - school en buurtbewoners - veiliger en rustiger wordt

  • Anne-Mie B

   ongeveer 9 maanden geleden

   Inderdaad het is hier soms zo druk in straat... En dat voor een schoolomgeving...