Wat wil jij samen met de gemeente Nijlen realiseren?

Braakliggende (privé)gronden tijdelijk een nieuwe invulling geven. Bvb. voor samentuinieren, ontmoetingsplekken, hondenweide, speelplek, ...

We zullen steeds met meer mensen dichter op elkaar moeten wonen. Ook in Nijlen. Dus meer appartementen en rijwoningen met kleinere tuinen. Hierdoor groeit de nood aan openbare groen en speelruimte. Braakliggende gronden die niet direct een invullen krijgen, kunnen in samenspraak met de eigenaar ter beschikking gesteld worden voor de buurt. Deze kunnen dan gebruikt worden voor inrichting die de sociale cohesie versterken. Bvb voor samentuinieren of een buurtmoestuin. Of een speeltuintje of ontmoetingsplek om te buurten.

Braakliggende terreinen opsporen.

Brainstorm over de invulling van de terreinen.

Reacties
  • Postbus G

    ongeveer 1 maand geleden

    Wat een fijn idee. We geven je contactgegevens door aan de omgevingsambtenaar. Zo kunnen jullie samen tot een invulling van de actie komen. Momenteel is de gemeente al bezig met gronden in het kader van het beeldkwaliteitsplan te herinrichten om een collectief gebruik te stimuleren. Dit zijn echter géén privé-gronden maar gronden in eigendom van de gemeente.